top of page

Mijn dierenfamiliePunchneedle...ik ben er graag mee bezig. Het is een handwerktechniek die ik nog niet kende. Dank zij de hulp van een paar kenners heb ik me erop toegelegd. Er zitten zeker nog meer mogelijkheden in om te ontdekken.

Er is dus deze boeiende techniek en dan zijn er ook steeds thema's, zoals deze keer “familie”. Ik verbind graag techniek en thema van hier en nu.

Bij de Kleine Tiki leerden we van onze oorspronkelijke familie uit te beelden, tekenen maar dan via hun totem, dierennaam. Daar tekenden we onze ouders, broers en zussen. Het dier laat een aantal eigenschappen van de persoon in kwestie zien. De schikking toont de onderlinge verhoudingen.

Zo probeerde ik dat nu ook, maar dan voor mijn huidig gezin.

Hier zien jullie de eerste probeersels. Ik vind ze zelf wel geslaagd, maar... ik had ze liever in de andere richting zien kijken, toekomstgericht heet dat.

Wellicht had nog meer nadenken kunnen helpen . Maar soms wil ik gewoon doen en ervaren.

Het patroon moet al eerst in spiegelbeeld op de stof komen, wetende dat punchneedle aan de achterkant wordt aangebracht.

Veel aandacht had ik ook nodig voor de dichtheid van de de knopen en de dikte en de kleur van de wol. Ik heb regelmatig stukken moeten terug uittrekken.

De familieleden zijn nog niet allemaal aanwezig. En een echte groepsfoto daar denk ik ook over na.


Comments


bottom of page