top of page

Je moet flink zijn!


Deze schilderijtjes maakte ik op een workshop bij Liesbeth Keunen. Eigenlijk ben ik daar heel blij mee. De workshop (en de schilderijtjes) deed me stilstaan bij wie ik was en bij ik wellicht nog steeds ben.

Als ik terugkijk op mijn kindertijd dan waren er heel veel leuke momenten. Dan denk ik aan rollenspel met poppen, vaderke en moederke, trouwen, eerste communie van de poppen, auto in het zand bouwen, …

Maar er was ook de bange Mia, toen die niet bang mocht zijn, niet mocht wenen in de opvang door familie. En dat deel werkt nog steeds door. Nog steeds is omgaan met hooggevoeligheid, angst en boosheid een deel van mijn leven.

Dr Binu Singh (kinderpsychiater GHB) heeft gelijk als ze zegt dat de kindertijd blijft doorwegen in het volwassen leven.

Er is echter ook hoop dat we er kunnen leren mee omgaan.

Als volwassene kan het volwassen-ik meespreken.

En er zijn meerdere manieren om rustiger te worden en meer bewust te leven. Dan denk ik aan voice-dialogue, kunstzinnig werken, goeie begeleiding, …

Bewust mee omgaan... dat helpt.

Te vaak zitten we nog in een oud patroon van reageren, lang geleden. Het zou nog steeds kunnen dat we op dezelfde manier reageren als toen we een klein kind waren.

Voor mij was dat (en is dat soms nog) het niet vertellen dat ik angstig ben, uit schrik dat men weer gaat zeggen dat het niet mag “bang” zijn.


In mijn volgende workshop intuïtief schilderen gaan we op zoek naar onze kindertijd. We spreken erover en gaan ook kunstzinnige verhaaltjes maken.

Je bent welkom op donderdag 24 maart. 9u30-11u30


Comments


bottom of page